HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 19 MAYIS 2024, PAZAR

Bozyazı’da Cumhuriyetin 100.Yılı Coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı münasebeti ile aylar öncesinden başlayan hazırlıklar dün taçlandırılarak Eski Çarşıda coşkulu bir kutlama yapıldı.
30.10.2023 11:15
Bozyazı’da Cumhuriyetin 100.Yılı Coşkuyla kutlandı.
Bozyazı’da Cumhuriyetin 100.Yılı Coşkuyla kutlandı.
Cumhuriyetimizin 100. Yılı münasebeti ile aylar öncesinden başlayan hazırlıklar dün taçlandırılarak Eski Çarşıda coşkulu bir kutlama yapıldı.

İlçemizde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıldönümü kutlamaları kapsamında, Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Bozyazı’da Cumhuriyetin 100.Yılı Coşkuyla kutlandı.

Çelenk Sunma Törenine; Kaymakamımız Tuncay Topsakaloğlu, Bozyazı Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya Kurum Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bozyazı’da Cumhuriyetin 100.Yılı Coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çelenk Sunma Töreni, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Kaymakamımız Tuncay Topsakaloğlu ve Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya tarafından Atatürk Anıtı'na sunulmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Kaymakamlık Makamında düzenlenen tebrikat töreninde Kaymakamımız Tuncay Topsakaloğlu tebrikleri kabul etti.

Törene Bozyazı Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, protokol üyeleri, kurum amirleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, şehit aileleri ve gaziler ile basın mensupları katıldı.

Tebrikatın kabulü sonrasında; İlçemiz Kent Meydanında düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıldönümü kutlamalarına geçildi. Kutlamaya Kaymakamımız Tuncay Topsakaloğlu, Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, siyasi parti ilçe başkanları, kurum ve kuruluş müdürleri, STK temsilcileri, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla birlikte başlayan programın açılış konuşmasını Kaymakamımız Tuncay Topsakaloğlu yaptı

Kaymakam, "Saygıdeğer Protokol; Bozyazımızın refahı ve huzuru için çalışan kıymetli mesai arkadaşlarım...

Gelecek nesilleri şekillendiren değerli öğretmenler…

Geleceğin rüyası sevgili çocuklar…

Ve pek kıymetli Bozyazılılar...

Bundan yaklaşık 1 asır önce, savaş meydanlarında, 7 düvele karşı ispat ettiğiniz birliğinizi, dirliğinizi bugün bu meydanda haykırmaya,

Devletimizin ve milletimizin en önemli günüdür diyerek bu kadim meydanda toplanıp... bu coşkuya ortak olmaya gelen sizlere ...Hepinize.. Hoş geldiniz diyor, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Bugün büyük milletimize eşsiz bir armağan olan Cumhuriyetin ilanının 100. Yılını birlikte kutlamanın mutluluk, coşku ve heyecanı içindeyiz.

Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100.yıl dönümü. Bunula beraber milletimiz yüzyıllar boyunca insanlığa hakikat dersi vermiş, dünyada karanlıkların yaşandığı dönemlerde elindeki meşalesiyle mazlum milletlere ışık götürmüştür. Nerede bir haksızlık, bir insani dram yaşansa kendini vazifeli addederek mazlumun imdadına koşmuş, düşeni kaldırmış, muasırlarına medeniyet dersi vermiştir. Ancak bedeli milyonlarca şehit kanı olan bu topraklar, yüzyıllarca kendini medeni addedip işgalci, sömürgeci anlayışa sahip devlet ve milletlerin hayallerini süslemiştir. Burada vurgulamalıyım ki bu hayal kursaklarında kalmaya mahkûmdur ve mahkum olmaya devam edecektir. Her şeyin bitti denildiği bir zamanda, cihan imparatorluğu yıkılırken bir kere daha şahlanmış, Mustafa kemal ATATÜRK önderliğinde başlattığı bağımsızlık mücadelesinde yedi düveli dize getirmiş. tek yürek tek bilek olup işgale karşı göğsünü siper edip yeniden Devlet olma azmini göstererek modern Cumhuriyeti kumuştur.

Kıymetli Bozyazılılar,

Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşundan günümüze birçok badirelerle karşılaşmış, ancak sağlam temeller üzerinde kurulmuş olmasındandır ki hepsinin üstesinden gelmiştir. Zira bu temelde yüzbinlerce şehidin mukaddes kanı vardır.

Geçen 100 yılda, çok önemli mesafeler aldık. Son derece sınırlı imkânlarla kurulan, uluslararası zeminlerde yaşama ihtimali tartışılan ve geleceğinin belirsiz. Olduğuna inanılan, savaş yorgunu ve yeniden oluşturulmaya çalışılan bir Devlet değiliz. Bu gün 100 yaşını tamamlayan Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihi ve kültürel değerleri ile pek çok ülkeyi kıskandıracak derecede güzel ve güçlüdür.

Bugün Türkiye 21.yüzyılda, eskiye nazaran daha zor küresel ve bölgesel şartlar içinde olmasına rağmen, sorumluluğunu daha büyük bir başarıyla yerine getirmektedir.

Bir yandan bölgesinde göçün yükünü üstlenmişken, bir yandan sınır komşusu iki devlette, devlet otoritesini yok eden terör örgütleriyle mücadele ederken, bir yandan içeride tarihin gördüğü en büyük ihanetin izlerini silerken, Batının bu bölgedeki istikrarsızlık ve sömürü politikasıyla mücadele ederken bu ülke, içeride hiçbir kamu hizmetinde aksamaya meydan vermemiş, bununla beraber bölgesinde dosta güven düşmana korku salmıştır. Türkiye hiçbir gelişmeden, modernleşmeden, altyapıdaki yenilenmeden geri kalmamıştır.

Azerbaycan'dan başlayıp Suriye'den Libya'ya kadar gümüş bir hilal üzerinde tüm milli menfaatleri korunurken Cumhuriyetin verdiği güç sayesinde

Devletimiz; Uluslararası camiada önemli bir yere sahip olmuş, bölgesindeki gelişmelerde aktif rol oynamış, "Yurtta ve Dünyada Barış" düsturuyla iç ve dış tehditleri bertaraf etmesini bilmiştir..

Bu millet bu günlere nasıl geldiğini unutmayacak ve şanlı geçmişini koruyarak aydınlık geleceğine sımsıkı sarılmaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti, önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edecek. benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmayı sürdürecektir.

Sevgili Gençler ve Kıymetli Öğrenciler;

Sizler Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri" Cumhuriyetin emanet edildiği en büyük değerlersiniz. Taşıdığınız bu emanetin ağırlığı ve sorumluluğunun bilincinde olduğunuza inanıyor ve sizlere güveniyoruz. Unutmayınız ki, geleceğimize yön verecek sizlersiniz. Bu ülke, sizlerin çabası ile dünyadaki saygın yerini koruyacaktır.

Atatürk Türkiye'sinin evlatları olarak sizler, sağlanan başarıyı hiçbir şekilde yeterli görmeyiniz! Önümüzde, aşılması gerekli çetin ve uzun yollar bulunduğunu da bilmelisiniz. Bilim ve teknoloji yarışının hızlanarak sürüp gittiği Dünyamızda Atatürk'ün Cumhuriyeti emanet ettiği siz gençlere düşen görev bu bilim meşalesine sahip çıkmaktır.

Sözlerime son verirken Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve onunla beraber Cumhuriyeti ilan eden ecdadımızı, vatan için gözlerini kırpmadan özlemlerini içlerine atarak çocuklarını savaşa gönderen anne ve babaları ve üstün fedakârlıklar ile vatan topraklarını bizlere emanet eden, bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla ve minnetle anıyor, hepinizi hürmetle selamlıyorum.. Bayramınız kutlu olsun" Dedi.

Yapılan konuşmaların ardından öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler sergilendi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramıyla ilgili şiirler okundu. Okunan şiirler sonrasında geçiş töreni gerçekleştirildi. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kutlamalara Bozyazı Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Bozyazılı balıkçı tekneleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 100. yılı kutlamalarına denizden coşkulu bir şekilde eşlik etti.

Bozyazı’da Cumhuriyetin 100.Yılı Coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna Yemek Verildi

Kaymakamımız Tuncay Topsakaloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle ilçede yaşayan şehit aileleri, yakınları ve gazi aileleri onuruna yemek verdi.

Bozyazı Öğretmenevinde şehit aileleri ve gaziler onuruna gerçekleştirilen yemek programına, Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu, Eşi Gül Topsakaloğlu, Bozyazı Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, siyasi parti başkanları, kurum amirleri, şehit yakınları, gaziler, gazi aileleri ve davetliler katıldı.

Şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen yemek programında şehit aileleri, gazi ve gazi yakınları ile tek tek ilgilenen Kaymakam Topsakaloğlu şehit aileleri ile gazi, gazi aileleri ile bir süre sohbet etti.

Programda misafirlere hediye verildi. Ayrıca Bozyazı Kaymakamlığı tarafından bastırılan 'Cumhuriyetimizin 100.yılı Anısına Şehit ve Gazi Albümü' kitabı verildi.

100. Yıl Etkinlikleri Kapsamında Açık Hava Sineması Gösterimi Gerçekleştirildi

Kaymakamlığımız 100. yıl kutlama etkinlikleri kapsamında, Bozyazı Anadolu Lisesinde akşam Saat 20.00'de 'Kurtuluş" adlı film gösterimi yapıldı.

Bozyazı Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen film gösterimine Milli Eğitim Müdürü Aziz Gedik, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Bozyazı’da Cumhuriyetin 100.Yılı Coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 100. Yılı Kutlama Etkinlikleri Kapsamında İlçemizde Zafer Yürüyüşü Gerçekleştirildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 100. Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Alanya Belediyesi Mehteran Takımının eşlik ettiği Zafer Yürüyüşüne Kaymakamımız Tuncay Topsakaloğu, Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, siyasi parti temsilcileri, kurum ve kuruluş amirleri, gazilerimiz ve çok sayıda vatandaşlarımız ellerindeki Türk Bayrakları ile eşlik etti.

Zafer Yürüyüşü Merkez Camii önündeki mehteran takımının coşkulu gösterisi ile sona erdi.

Bozyazı’da Cumhuriyetin 100.Yılı Coşkuyla kutlandı.




 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--


logo

   E-posta: bilgi(@)bozyazihaber.com
Tüm hakları Bozyazı'nın ilk haber sitesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr