HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 17 HAZİRAN 2024, PAZARTESİ

Öğretmen Peygamberin meslektaşıdır

24.11.2018


24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile yapılan kutlamada konuşan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin,” Allah’tan korkan dürüst, namuslu, çalışkan bir öğretmen Peygamberin meslektaşıdır. Halk arasında peygamberlik mesleği denmesi boşuna değildir. Başka bir mesleğe verilmemiştir. Bundan dolayı öğretmenler mesleğinin kıymetini bilmesi gerekir.”dedi.



Sezgin , “Bir milletin ahlaki yönünden güçlü, medeniyet bakımından kalkınması öğretmenlerimizin çalışmasına bağlıdır. Başta başöğretmen Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi ve şehitlerimizi minnetle anıyor, bütün öğretmenlerimizin gününü kutluyorum.”dedi.

Sezgin,”Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım günü 1981 yılından bu yana Öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. Bugün öğretmenlerin farkındalığının oluştuğu güzel bir gündür.”dedi.



Öğretmen Peygamberin meslektaşıdır



Öğretmenlik tarihin en eski ve en itibarlı mesleğidir. Sevgili peygamberimizde bir öğretici ve öğretmendir. Bir hadiste “Ben ancak Muallim olarak gönderildim” diyerek, bu mesleğin önemini bildirmiştir. Allah’tan korkan dürüst, namuslu, çalışkan bir öğretmen Peygamberin meslektaşıdır. Halk arasında peygamberlik mesleği denmesi boşuna değildir. Başka bir mesleğe verilmemiştir. Bundan dolayı öğretmenler mesleğinin kıymetini bilmesi gerekir. Öğretmen âlim olmalı öğrencileri şefkatle kucaklamalıdır.”dedi.



Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum

Hz. Ali,” Bana 1 harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” diyerek öğretmenliğin ne kadar önemli olduğunu belirtmiştir.

Sezgin” Öğretmen saygı ve itibarı her zaman hak eder. Bu duygu ve düşüncelerim ile tüm öğretmenlerimizin günü kutluyorum.” Dedi.


logo

   E-posta: bilgi(@)bozyazihaber.com
Tüm hakları Bozyazı'nın ilk haber sitesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr