HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 03 MAYIS 2024, CUMA

23 Nisan büyük coşkuyla kutlandı

İlçemizde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük coşkuyla kutlandı.
23.04.2024 16:12
23 Nisan büyük coşkuyla kutlandı
23 Nisan büyük coşkuyla kutlandı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM'nin 104'üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen tören Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Lütfiye Keskin Ortaokulu Bahçesinde Kaymakamımız Tuncay Topsakaloğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Gedik, Protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve Bozyazı halkının katılımıyla kutlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama töreni, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.


23 Nisan büyük coşkuyla kutlandı

Türkçe Öğretmeni Osman Köksoy günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Köksoy konuşmasında "  Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, Protokolün Değerli Üyeleri, Sayın İlçe Milli Eğitim MüdürümHer fidanı sevgiyle büyüten fedakâr öğretmen arkadaşlarım, Aydınlık yarımlarım güvencesi olan sevgili öğrencilerim.

Akdeniz kadar engin, Toroslar kadar yüce gönüllü kıymetli Bozyazılılar 23 Nisan Ulasal Egemenlik ve programına hoş geldiniz. Çocuk Bayramının 103.Yılı kutlama programına hoş geldiniz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde ve onun "Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır" öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara'da, Anadolu'nun dört bir yanımı aydınlatan bir dirilişin simgesidir.

23 Nisan bizim için öylesine bir tarih değildir. Bir dönüm noktasıdır, esaret zincirleriyle ayakları bağlanmak istenen yaralı aslanın bu esareti kabul etmediğinin, Sabrın sonunun selamet olduğunun en güzel örneğidir. Bir milletin küllerinden doğuşunun cümle âleme ilanıdır 23 Nisan.


23 Nisan büyük coşkuyla kutlandı

Bu yıl yaşamış olduğumuz elim Kahramanmaraş depremleri sebebi ile bayramımızı biraz buruk kutluyoruz. Ancak biliyoruz ki bu coğrafya bin yıldır bizleri türlü badireler ile sınamıştır. Bunun bir örneğini bize Atamız anlatıyor. Mustafa Kemal Atatürk'e Kurtuluş Savaşından sonra sorarlar Paşam, Kurtuluş Savaşında kaybetmiş olsaydık ne yapacaktınız planınız ne idi. Benim milletime güvenim tamdı. Ancak olur da yenilmiş olsaydık mavzerimi alır Toros Dağlarına çıkardım. Bilirim ki bu dağlarda bir tek Yörük obası varsa ve onun dumanı tütüyor ise yine bir araya gelir ve vatani işgalden kurtarırdık. Atamızın güvencesi kıymetli Yörük kardeşlerim dumanınız daima tütsün.

Sevgili çocuklar, sevgili gençler;

Aydınlık geleceğimizin, aydınlık yüzleri; Bu duygu ve düşüncelerle şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı, şükran, minnetle anıyor; başta bugünü anlamlandıran çocuklarımızın, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor,

Hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi.


23 Nisan büyük coşkuyla kutlandı

Tören; çocukların hazırlamış olduğu şiirler, halk oyunları ve çeşitli gösteriler ile devam etti. Okullar tarafından sergilenen gösteriler katılımcılar tarafından büyük beğeni ve coşku ile izlendi. Törende yarışmalara katılan öğrencilere ödülleri verildi. Kaymakam Topsakaloğlu, törende emeği geçen idareci ve öğretmenleri kutladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama etkinlikleri hafta boyunca çeşitli etkinliklerle devam edeceği bildirildi.

23 Nisan büyük coşkuyla kutlandı
 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--


logo

   E-posta: bilgi(@)bozyazihaber.com
Tüm hakları Bozyazı'nın ilk haber sitesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr