HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 18 MAYIS 2024, CUMARTESİ

GÜNLÜK ARŞİV

Günlük arşiv erişime açılmış olup herhangi bir güne ait tüm yazar yazılarını ve haber içeriklerini görüntüleyebilirsiniz.

Arşivimizde arama yapmak için de "arama" sayfamızı kullanabilirsiniz.

İlginiz için teşekkkür ederiz.

07.08.2020


Gadir-i Hum, En Faziletli Bayramlardandır
Gadir-i Hum, En Faziletli bayramlardandır
Senetli bir şekilde İmam Cafer-i Sadık'ın (a.s) babasından, onun da babalarından Resulullah'ın (s.a.a) şöyle burduğu rivayet edilmiştir: "Ümmetimin en faziletli bayramı, Gadir-i Hum günüdür. Gadir öyle bir gündür ki onda zikri yüce Allah bana, kardeşim Ali b. Ebu Tâlib'i, ümmetim için benden sonra kendisiyle doğru yolu bulacakları bir nişane-âlem olarak belirlememi emretmiştir;...


Gadir-i Hum Bayramı'nı can-ı gönülden tebrik ederim
Bağımsız Türkiye Partisi Lideri Hüseyin Baş Gadir-i Hum Bayramı dolayısı ile yayınladığı mesajda,” Gadir-i Hum Günü, İslam tarihinin en önemli olaylarından biri cereyan etmişti. Bu vesileyle bu tarihi olayı hatırlatmakta büyük yarar görüyor, can-ı gönülden tebrik ediyorum”dedi.  
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş şunlara yer verdi, Bu yıl 8 Ağustos'ta İslam dünyası olarak Gadir-i Hum Bayramı'nı idrak edeceğiz. Gadir-i Hum Günü'nün her açıdan önemi büyüktür. İslam tarihinin en önemli olaylarından biri cereyan etmiştir Gadir-i Hum Günü, Merhum Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş'ın Ehl-i Beyt Külliyatı eserini kaleme aldığı döneme kadar Türkiye'ni...




logo

   E-posta: bilgi(@)bozyazihaber.com
Tüm hakları Bozyazı'nın ilk haber sitesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr