HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 18 MAYIS 2024, CUMARTESİ

Şarlatanlar susturulmalı...

Başkan,"tarım şarlatanlarını susturalım" dedi.
15.02.2020 00:00
Şarlatanlar susturulmalı...
Şarlatanlar susturulmalı...
Anamur Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, 11 Şubatta bazı basın organlarında "nükleer santralden yayılan radyasyonla muzdan alınan radyasyon aynı" başlıklı çarpık haberle ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

Gümüş'ün basın açıklaması:

Milli Ürünümüz olan Muz' un Radyasyonla yan yana getirilmesi kadar iğrenç bir şey olamaz. Türkiye tüketiminin Doksanlı yıllarda %13' ünü üreten Muz Üreticilerimiz bugün Türkiye Tüketiminin %85' ini üretmeye başlamıştır. Bu da 550 bin tonun üzerine çıkmıştır. Artık son yıllarda büyük marketlerimizin de tereklerini dolduran milli ürünümüz ithalatçıların ve ithal muz lobisinin iştahını kaçırmıştır. Bu başarının arkasında üreticilerimizin olduğu kadar başta Sayın Cumhurbaşkanımızın Milli Tarım Politikaları ve ithal muzda uygulanan % 145.8 olan vergi gelmektedir. Hiçbir kurum ve kuruluş Türk Çiftçisinin yalnız olduğunu düşünmesin.

Bir Millet sanayi olmadan, teknoloji olmadan, nükleer santral olmadan yaşayabilir ancak gıda olmadan yaşayamaz. Bilime ve bilim adamlarına saygımız sonsuzdur. Ancak hiç kimsenin bilim adına şarlatanlık yapmalarına razı olmayız. Hele hele söz konusu gıda üzerinden yapılan bir şarlatanlıksa buna hiç razı olmayız ve asla müsaade etmeyiz. Bilim adına ilim adına konuşacak olan aydınlarımız, kendi uzmanlık alanı ile ilgili konuşurlar ise daha iyi olur diye düşünüyoruz. Bilim ve İlim adamlarımız Söylemleri, eylemleri hareketleri ve davranışlarıyla emperyalist güçlerin, dahili ve harici şer odaklarının değirmenine su taşımasınlar. Tarım ve Orman Bakanlığımız her yıl bölgede üretilen her ürün deseninden numune alarak kontrol ediyor. Anamur Muzundan senelik en az 150 – 200 numune alınıyor. Yapılan kontrol sonrasında yerli Anamur Muzumuzda hiçbir zaman en ufak bir kalıntı çıkmamıştır. Bunun için Anamur Muzumuz Tarım Bakanlığımız tarafından risk grubundan çıkarılmıştır.

Anamur Muzunda ne bir radyasyon ne de bir kalıntı yoktur. Radyasyon'un bulaşabileceği bir ortam dahi yoktur. Güvenle ve rahatlıkla tüketicilerimiz muz tüketimine devam edebilir. Üreticilerimizi ve tüketicilerimizi kimse yanıltmaya çalışmasın. Ancak bunu söyleyenler hadlerini bilsinler, sabır sınırlarımızı daha fazla zorlamasınlar. Radyasyon, ancak bunu söyleyenlerin düşüncelerinde ve fikirlerinde vardır.

Zaman zaman Emperyal güçler ve işbirlikçileri tarafından Milli Tarım Politikamız manipüle edilmek istenmektedir. Bir gün salatalıkta bir gün domateste bir gün çilekte bir gün ıspanakta bugün ise gündemleri muz olmuştur. Üretici ve tüketicilerimizin zihinlerini bulandırarak yanlış ve olumsuz algı oluşturmaktadırlar. Türk tarımı ve çiftçisi bugüne kadar bu şarlatanlardan çok çekmiştir ve çok bedel ödemiştir. Artık yeter! Bu günden itibaren tüm üretici örgütlerimiz ve çiftçilerimizle birlikte idari ve adli makamlara gerekli başvuruları yaparak üretici ve tüketicilerimizin haklarını sonuna kadar savunacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın…


 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--


logo

   E-posta: bilgi(@)bozyazihaber.com
Tüm hakları Bozyazı'nın ilk haber sitesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr