HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 17 MAYIS 2024, CUMA

Bütün günahları bağışlanır

Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Şehidin kanının ilk damlası yere damlayınca borç dışında bütün günahları bağışlanır"
06.04.2020 00:00
 Bütün günahları bağışlanır
 Bütün günahları bağışlanır
Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Şehidin kanının ilk damlası yere damlayınca borç dışında bütün günahları bağışlanır"



ırakamaz. Şüphesiz ölümden ne kaçış mümkündür ve ne de kaçış yeri vardır. Öldürülmeyen kimse ölür. Şüphesiz ölümlerin en yücesi (Allah yolunda) öldürülmektir. Ali'nin canını elinde bulundurana and olsun ki, bin kılıç darbesi bir defa yatakta ölmekten daha kolaydır." (Şerh-u Nehc'il Belağa-i İbn-i Ebi'l-Hadid1/306).

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Şüphesiz ölümlerin en yücesi (Allah yolunda) öldürülmektir. İbn-i Ebi Tâlib'in canı elinde olan Allah'a and olsun ki, benim için bin kılıç darbesi, -Allah'a itaat üzere olmayan- yatakta ölmekten daha kolaydır." (a.g.e, 7/300).

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Sizler eğer öldürülmeseniz de öleceksiniz. Ali'nin canı elinde olana and olsun ki, başa inen bin kılıç darbesi yatakta ölmekten daha kolaydır." (İrşad, Mufid, 1/238).

İmam Rıza (a.s) kendisine, Müminlerin Emiri Ali'nin (a.s), "Kılıç darbesi yemek, yatakta ölmekten daha kolaydır" sözü hakkında sorulunca şöyle buyurmuştur: "Kılıç darbesi yemekten maksat Allah yolunda olan kılıç darbesidir." (Mişkat'ul Envar, 304).

Şehadetin günahları temizlemesi hususunda Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Şehadet borç dışında her şeyi telafi eder." (Kenz'ul Ummal, 11098).

Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Şehidin kanının ilk damlası yere damlayınca borç dışında bütün günahları bağışlanır." (a.g.e, 11109).

Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Borç dışında şehidin bütün günahları affolur." (a.g.e, 11110).

İmam Bâkır (a.s) şöyle buyurmuştur: "Borç dışında Allah yolunda öldürülmek bütün günahları temizlenir. Zira borç, ödemek dışında temizlenemez. Dolayısıyla ya borcunu ödemeli ya da alacaklı borcundan vazgeçmelidir." (Nur'us Sakaleyn, 1/517/402).

İmam Sâdık (a.s) şöyle buyurmuştur: "Her kim Allah yolunda öldürülürse Allah ona günahlarından hiçbirini tanıtmaz." (Vesail'uş-Şia, 11/9/19; Vesail'uş-Şia, 13/83, 4. Bölüm; ez-Zenb, 1383. Bölüm).



OKAN EGESEL
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--


logo

   E-posta: bilgi(@)bozyazihaber.com
Tüm hakları Bozyazı'nın ilk haber sitesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr