HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 18 MAYIS 2024, CUMARTESİ

Müftü mesaj yayınladı

Bozyazı ilçe Müftüsü Yakup Avcı Üç aylar ve Regaib Gecesi müsabeti ile mesaj yayınladı
02.02.2022 17:57
Müftü mesaj yayınladı
Müftü mesaj yayınladı
Bozyazı ilçe Müftüsü Yakup Avcı Üç aylar ve Regaib Gecesi müsabeti ile mesaj yayınladı

İlçe Müftüsü Avcı yayınladığı mesajda, "Mümin için her gün kıymetlidir. Ancak bazı gün ve ayların manevi değeri daha yüksektir.   Allah'ın zamanlar içinde mukaddes kıldıklarından biri de; üç aylar diye bilinen "Receb, Şaban ve Ramazan aylarıdır.

02.02.2022 tarihi itibariyle, Üç ayların manevî iklimine girmiş bulunuyoruz. Rahmetin insanlar üzerine sağanak şeklinde aktığı mevsime ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Üç ayların gelişi, yeniden derin bir tefekkürün, esaslı bir murakabenin ve kapsamlı bir nefis muhasebesinin yapılması için mühim bir fırsattır.

Üç aylar, Recep ayı ile başlayıp, Ramazan ayı ile bitmektedir. Efendimiz (s.a.v.), Receb ayına mülaki olduğu zaman, "Allah'ım, Receb ve Şâbanı bize mübarek kıl ve bizi Ramazana ulaştır!" şeklinde dua etmiştir. (Mucemü'l-evsaṭ, IV)

Kandil geceleri olarak bilinen Regaip, Miraç, Berat ve Kadir gecelerinin bu aylarda bulunması, müminlerin dini duyarlılığını daha canlı hale getirmektedir.

Üç ayların ilk kandili Regâib bu açıdan anlamlıdır. Çünkü Regâib, "Rağbet" kökünden alınma bir kelimedir. Yönelmek, rağbet etmek anlamları taşımaktadır. İnsanoğlunun sürekli hayra rağbet için teşvike, şerden de uzaklaştırılmaya ihtiyacı vardır.

Müslümanlar olarak her yıl, içtenlikle yaptığımız dualar ve samimi tövbelerle ihya ederek ruhen ve bedenen huzur bulduğumuz Regâib gecesi, bizlere, tüm rağbetimizi Rabbimize yöneltmemiz, bugüne ve geleceğe dair, duygu, düşünce ve isteklerimizi bu eksende gözden geçirmemiz gerektiğini hatırlatmaktadır.

Rabbimizin sonsuz af ve mağfiretine sığınmak, hata ve günahlarımızdan arınmak, gönüllerimizi ferahlatmak, kendimizle baş başa kalarak hayatın yoğunluğu içinde ihmal ettiğimiz dünyamızı gözden geçirmek ve nefis muhasebesi yapmak için bizlere bahşedilen bu müstesna zaman dilimlerini, öze dönüş, manevi diriliş ve ahlaki yükseliş fırsatları olarak görmemiz gerekmektedir.

Hz. Âişe validemiz: "Resulullah'ın, hiçbir ayda, Şaban ayından daha çok oruç tuttuğunu görmedim. Bazen Şabanın tamamını oruçla geçirirdi." buyurmuştur. (Buhari savm; Tecrid-i Sarıh VI )

Şaban ayının ekseriyetini oruçlu geçiren Efendimiz, Ramazan ayının dışında en faziletli orucun Şaban ayında tutulan oruç olduğunu beyan buyurmuştur. (Tirmizî, Zekâṭ, 28).

Bu aylarda ve gecelerde okuyacağımız Kur'an ve yapacağımız ibadetlerden sonra, büyük fedakarlıklarla canlarını tehlikeye atarak gece gündüz görev yapan sağlık çalışanlarımıza ve bu mücadelenin içerisinde yer alan bütün kardeşlerimize; din, vatan ve mukaddesat için nöbet tutan güvenlik güçlerimize, polisimize, askerimize ve canını feda eden tüm şehitlerimize, Dünya'nın farklı coğrafyalarında sırf inançlarından dolayı sıkıntı, zulüm, baskı ve zorluk içerisinde olan Müslüman kardeşlerimize dua edelim.



Denizci Mehmet Camiinde gerçekleştirilecek Kandil özel programına, kadın erkek, tüm halkımız davetlimizdir.



Bu duygu ve düşüncelerle Bozyazı halkımızın, aziz milletimizin ve bütün İslam âleminin Regâib Kandilini tebrik ediyor, bu gecenin birlik ve beraberliğimize, insanlığın hidayetine, barış ve huzuruna, salgın hastalıktan kurtulmamıza vesile olmasını yüce Allah'tan dilerim.dedi.




 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--


logo

   E-posta: bilgi(@)bozyazihaber.com
Tüm hakları Bozyazı'nın ilk haber sitesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr