HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 02 MAYIS 2024, PERŞEMBE

Mersinimiz kahramanlık destanı kutlu olsun

Atamızın öncülüğünde Mersinimizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü kutlu olsun.
02.01.2024 14:11
Mersinimiz kahramanlık destanı kutlu olsun
Mersinimiz kahramanlık destanı kutlu olsun
Bağımsız Türkiye Partisi Bozyazı İlçe Başkanı Duran(Hasan) Çetin Mersin'in Kurtuluş yıldönümü dolayısı ile yayınladığı mesajda, "Atamızın öncülüğünde Mersinimizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü kutlu olsun."dedi.

BTP İlçe Başkanı Çetin, "Türk Milletinin hiçbir zaman esarete boyun eğmeyeceğini destansı bir mücadeleyle bütün dünyaya göstererek 3 Ocak 1922 tarihinde bir daha sönmemek üzere bağımsızlık meşalesini yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Mersinli kahramanlarımızı rahmet, minnet ve hürmetle anıyoruz.

Bundan tam 102 Yıl önce bugün Atamızın öncülüğünde Mersinlilerimizin kahramanca savaşmasıyla Mersinimiz Fransızlardan temizlenerek özgürlüğüne kavuşturulmuştur.

Milli Mücadele ruhu ve Milli Birlik Beraberlik bilinciyle 3 Ocak 1922 yılında Gazi Mustafa Kemal Paşa öncülüğünde Mersinliler tarafından destanlar yazılarak kurtarılmıştır. Kutlu olsun.

Akdeniz'in incisi Mersinimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümünü sevinç ve coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Birinci Dünya Savaşı sonrasında, sömürgeci güçlerin işgaline uğramış kentimiz; Türk Milletinin hiçbir zaman esarete boyun eğmeyeceğini bütün dünyaya göstererek bağımsızlık meşalesini 3 Ocak 1922 tarihinde bir daha sönmemek üzere yakmıştır.

Kurtuluş Savaşı'nda yokluk içinde varlık mücadelesi veren Türk Milleti gücünü bütün dünyaya göstermiştir. Kurtuluş mücadelesinde bağımsızlık destanı yazan Mersinliler, varoluş mücadelesinde milletin azmi ve inancı karşısında hiçbir gücün davranmayacağını bir kez daha ilan etmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Mersinliler, Mersin'e Sahip Çıkınız" sözünden hareketle; atalarımızın bize bıraktığı bu güzel emaneti birlik, beraberlik içerisinde devraldığımız noktadan daha yukarılara çıkararak emanete sahip çıktığımızı göstermeliyiz.

Bu duygularla başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurtuluş mücadelesinde destan yazarak Türk Milletinin gücünü bütün dünyaya gösteren kahramanları saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyor, tüm Mersinli hemşerilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyoruz."dedi.

Çetin, "Atam Mersin'de çadırlarda duman tütüyor. İlelebet izindenyiz."diyerek noktaladı.


 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--


logo

   E-posta: bilgi(@)bozyazihaber.com
Tüm hakları Bozyazı'nın ilk haber sitesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr